Hírek

Kassáról érkezett gyermekkórus a művészeti iskolásokhoz

2024-05-29

A nehéz sorsú gyerekek hatalmas alázattal, sok gyakorlással készülnek a fellépésekre és gyönyörűen énekelnek. A Devjatkakere čhave a kassai Základná škola Ľ. Podjavorinskej gyermekkórusának koncertje volt szerdán a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolában. (MiNap)

Tovább a cikkre

Muzsikáló gyerekeknek terveztek iskolát építész hallgatók

2024-04-12

„Vasgyári Zenei Álmok” címmel nyílt kiállítás pénteken, a Vasgyári Közösségi Házban. A tárlat különlegessége, hogy gyermekeknek tervezett iskolaépületek makettjei, látványtervei sorakoznak fel. (MiNap)

Tovább a cikkre

Amikor a „Vasgyári álmok” valóra válnak

2024-04-12

„Vasgyári álmok” ez lett a neve annak a kiállításnak, amit pénteken nyitottak meg a Vasgyári Közösségi Házban. Fiatal tehetséges építészek álmodtak új épületeket a Symhonia Alapítvány tanulói és tanárai számára. (BOON - Borsod Online)

Tovább a cikkre

A romák kulturális értékeikkel nemzeti kincsünket gyarapítják

2024-04-08

Miskolc önkormányzata, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Episztémé Egyesület hétfőn először ünnepelte együtt a Nemzetközi Roma Világnapot a városháza dísztermében. (MiNap)

Tovább a cikkre

A Nemzetközi Roma Világnapot ünnepelték

2024-04-08

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. április 8-án ünnepséget szervezett a Nemzetközi Roma Világnap alkalmából. A rendezvényen a Paramisi Társulat és a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is felléptek. (BOON)

Tovább a cikkre

Ruhaadomány érkezett a symphoniásoknak

2023-11-10

Jelentős ruhaadomány érkezett a Symphonia Alapítvány iskolájába péntek délután. A tanulónak az újbudai Domokos Pál Péter Általános Iskola diákjai és tanárai gyűjtöttek adományt. (MiNap)

Tovább a cikkre

Hátrányos helyzetű tehetségekkel zenélt együtt Roby Lakatos Miskolcon

2023-05-13

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolát látogatta meg az ismert hegedűvirtuóz, világzenész péntek délelőtt. (MiNap)

Tovább a cikkre

Hagyományteremtő jelleggel elindul a közös zenélés

2023-04-14 

– Idén első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg a Vonós varázs versenyt, amellyel a kamarazenélés, a közös zenélés fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta a Magyar Nemzetnek Kupper András. A Symphonia Alapítvány kuratóriumának elnökével az alapítvány küldetése mellett a Vonós varázs versenyről is beszélgettünk, amelyre április 14-ig lehet jelentkezni. (Magyar Nemzet)

Tovább a cikkre

Előnyt kovácsoltak belőle, hogy megmutatták a valódi hátrányt

2022-12-20

Érzékenyítették a zeneművészetis hallgatókat – a hátrányos helyzetű gyermekeknek kidolgozott Szimfónia Programmal ismerkedtek a tanárjelöltek. (BOON)

Tovább a cikkre

Kétszer ötmillió, nagyon jó helyre

2022-12-17

Jelentős pénzösszeget kaptak a társadalmi integrációban fontos szerepet betöltő szervezetek. (BOON)

Tovább a cikkre

Adventi ünnepséget tartanak Sajókazán

2022-12-14

A Symphonia Alapítvány művészei zenélnek advent negyedik vasárnapján a településen. (BOON)

Tovább a cikkre

Gálás Symphonia-ünnep

2022-05-13

A hátrányos helyzetű gyerekeket segítő zenei program elindítását hangversennyel köszöntötték. (BOON)

Tovább a cikkre

Immár tíz éve a zene által kínálnak kiutat a mélyszegénységből

2022-05-12

Nagyszabású gálakoncerttel ünnepli fennállása tízéves jubileumát a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő fiatalok zenei képzését zászlajára tűző iskolát fenntartó Symphonia Alapítvány. Az eseménynek a Miskolci Nemzeti Színház ad otthont csütörtök délután 5 órától. (MiNap)

Tovább a cikkre

„Legyen hitük, és legyenek álmaik, hogy azokat megvalósítsák!”

2021-12-26

Solymosi Árpád olyan gyermekeket tanít hangszeres zenére, akik valószínűleg soha nem lépték volna át a zeneiskola küszöbét. (BOON)

Tovább a cikkre

Átadták az MMA Művészetelméleti Tagozata művészetpedagógiai okleveleit

2021-11-30

A pandémia miatt a 2020. és a 2021. évi díjakat is most adták át. (BAMA - Baranya Online)

Tovább a cikkre

Zenei példaképeikkel segítenek

2021-07-18

Képzett zenetanárok támogatják a hátrányos helyzetű gyerekek szocializációját a Szimfónia programban. (BOON)

Tovább a cikkre

Vitaminkészítményeket adományoztak a tehetséges hátrányos helyzetű gyermekeknek

2021-05-29

A Magyar Gyógyszerészi Kamara vitaminkészítményeket adományozott a Symphonia Alapítványnak. (BOON)

Tovább a cikkre

Zenetanulással is leküzdhető a hátrányos helyzet

2021-03-07

Hetedik éve foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásával a Symphonia Alapítvány, amely a Kodály-módszerre épülő Szimfónia Program zászlóshajója Magyarországon. Tornanádaskai telephelyükön minden olyan körülmény adott, amellyel a közgondolkodás a leszakadó régiók szegény településeit azonosítja: zömében cigány lakosság, családonként magas gyerekszám, a közszolgáltatások hiányosságai, valamint a jövőkép hiánya. Néhány év alatt mégis százharminc gyereket tudott megszólítani a program egy olyan nyolcszáz fős településen, ahol a napi betevő megszerzése égetőbb probléma, mint az a körülmény, hogy valaki tud zenélni vagy nem. (Magyar Nemzet)

Tovább a cikkre

 

228 új tabletet ad a Pöttyös Túró Rudi gyártója iskolásoknak

2020-05-21

A FrieslandCampina Hungária olyan hátrányos helyzetű családoknak szeretne segíteni, ahol számítógép híján a gyerekek kimaradnak a digitális oktatásból. Az adomány, amely lehetőséget ad a digitális felzárkózásra, az Ökumenikus Segélyszervezet és helyi segítő szervezetek segítségével jut el a szabolcsi és a borsodi rászorulókhoz. Az adományban részesülnek az alsózsolcai Symphonia Alapítvány iskolájának rászoruló, alsó tagozatos diákjai is, akik egy szimfonikus zenei koncerttel köszönték meg a felajánlást. (MiNap)

Tovább a cikkre

A Parlamentben zenéltek a miskolci és az alsózsolcai diákok

2019-12-07

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására miskolci és alsózsolcai ifjú muzsikusok adtak koncertet a Parlament Vadásztermében. (MiNap)

Tovább a cikkre

Megváltozhatna a világ

2019-06-25

A Szimfónia Program a zene segítségével szocializálja a gyerekeket, és teremt jobb élet­lehetőséget számukra. (BOON)

Tovább a cikkre

A diósgyőri főtéren fújják a szimfóniások

2019-06-24

Véget ért a hétvégén a Symphonia Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szervezett nyári tábor Bükkszentkereszten. (BOON)

Tovább a cikkre

Kávéháztól a Carnegie Hallig – a tehetség útja

2019-06-24

Kérdés az operafesztiválon: ha nincsenek Kodályék, mit hallgatnánk ma? Justin Biebert? (BOON)

Tovább a cikkre

Táborunkban betekintést adunk a kulturált környezet kialakításának, megőrzésének és tovább fejlesztésének módjaiba, az élményszerzés – elemzés – értékelés hármasát hívva módszertani segítségül.

Hangszerbeszerzés vallásos könnyűzenéhez Szikszón címmel pályázati támogatást nyert alapítványunk a „Hangszert Kezdőknek Program – Könnyűzenei tevékenységet folytató fiatal előadók és zenekarok támogatása” elnevezésű pályázati kategóriában.

A projekt célja, hogy a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola 7 legtehetségesebb növendékét mentálisan és szakmailag felkészítse a zenei versenyekre.

A Szín-Fónia Kodály 2.0 Oktatási és Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság partneri viszonyban van a Symphonia Alapítvánnyal, illetve az általa fenntartott Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolával, melynek sajókazai telephelyén valósul meg a projekt.

Projektünk célja: szülősegítő szolgáltatásokat nyújtani Tornanádaskán, a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolába és a Symphonia Tanodába járó gyerekek családjai közül olyanoknak, ahol a szülők fogyatékossággal élő gyereket nevelnek.

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt „Mindenki szívében van egy dallam!” pályázatán szervezetünk több telephelyen is indult.

Az Úton a zene program keretén belül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei rendszeresen meglátogatják az Alapítvány 19 telephelyén tanuló növendékeket, hogy nekik és velük közösen zenéljenek.

A Szín-Fónia koncert és zenei tábor című projektben 20 hátrányos helyzetű, általános iskolás gyermek egy zenei táborban 4 zenetanár segítségével készül fel, majd a projekt végén koncertet ad egy nemzetközileg elismert karmester közreműködésével.

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

A zenei program küldetése, hogy zenei eszközökkel segítsen a gyerekek és fiatalok szociális problémáin, önismereti és segítő beszélgetésekkel egybekötött csoportos és egyéni zenetanítás, zenekarépítés útján.

Programunkban a Symphonia Alapítvány 2021 nyarán összesen közel 700 hátrányos helyzetű gyermek részére szervez tábort, akik közül sokaknak ez a tábor az egyetlen szabadidős tevékenység a szünidő folyamán, a ritka alkalmak egyike, hogy magas színvonalú programon vehetnek részt.

Programunkban a 2015. óta működő és rendszeresen fellépő alsózsolcai roma kulturális együttes támogatására kérünk forrást.

A Komplex tehetségfejlesztés  Miskolcon és Ónodon című projekttel célunk, a Symphonia AMI miskolci (Egyetem út; Miskolc Gesztenyés út; Miskolc Meggyesalja út;) és ónodi tehetségígéreteinek fejlesztése egy élményalapú művészeti tehetséggondozó program révén.

Projektünk a modern művészeteket igyekszik megismertetni középiskolásokkal 60 órás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programban.

Projektünk a modern művészeteket igyekszik megismertetni miskolci általános iskolásokkal 60 órás, tanórán kívüli, élmény-,felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programban. A programban van egy digitális modul, valamint egy 3 napos bentlakásos szaktábor.

Projektünk a modern művészeteket igyekszik megismertetni általános iskolásokkal tanórán kívüli, élmény-, felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programban. Hangszeres, vokális, mozgáskultúra és digitális ismereteket adunk át, gyakorlati foglalkozásokkal egybekötve.

A programban 10-16 éves miskolci tehetségígéreteknek tartunk zenekari órákat. Előadó-művészeti szervezetként nagyon fontosnak tartjuk a zenekari felállással, formával való minél hamarabbi ismerkedés.

Programunkban 4 napos (3 éjszakás) bentlakásos zenekari tábort szervezünk Bükkszentkereszten 38 tehetséges gyereknek (10-15 évesek), akik a zenekari összjáték, munka rejtelmeivel ismerkedhetnek meg.

Projektünk előzménye az EFOP-3.3.5-17-2017-00066 azonosítójú projekt, melynek során 2018-ban és 2019-ben táboroztattuk a Symphonia AMI diákjainak nagyobb részét.

A Symphonia Alapítvány a Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezettel és a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegyével konzorciumban 110 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy három és fél éves programra, melynek keretein belül a digitális oktatás pedagógiai eszközrendszere és támogató környezete kerül kialakításra – miskolci, pécsi és siklósi helyszíneken.

Célunk tornanádaskai óvodás zenei tehetségígéretek fejlesztése és támogatása volt zenei foglalkozás-sorozat révén. A zenei tehetség ígéretét mutató gyerekeket vontuk be a programba.

A Symphonia Alapítvány 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy kétéves egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő szemléletformáló program megvalósítására, a miskolci Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola Miskolc Téglagyár Utcai Feladatellátási Hely együttműködésével.

A Symphonia Alapítvány 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy 18 hónapos, bentlakásos és napközis tematikus tanulási alkalmak szervezését tartalmazó projekt megvalósítására.

On the longer term we wish to CONTRIBUTE TO THE LOWERING OF EARLY SCHOOL LEAVING % in both of our countries, this is the most relevant priority for us. (Current rates are 12,5% in HU and 14% in IT (2020)).

Our project is built around exchanges of best practices between a CZ and a HU school of music, to liven up music education, and thus to lessen early school leaving, our basic problem here.

Szervezetünk is indult a 2021-es Richter Anna Díjért, pedagógus kategóriában, és nagy örömünkre bejutottunk a döntős szervezetek közé.