Wacław Felczak Alapítvány

waclaw-felczak-logo

A Waczlaw Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően több izgalmas projektet is meg tudtunk valósítani.

Pályázó: Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola

Projekt neve: Dwa Bratanki

A projekt azonosító száma: WFA-106-10-1-TM-2021

Beszámolónk a projektről:

A Wacław Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően 2021. október 26 és 29 között iskolánk 14 fős csapata négy napot tölthetett el Varsóban. Célunk az volt, hogy testvériskolai kapcsolatok kiépítése érdekében látogassunk meg lengyelországi művészeti iskolákat, ifjú muzsikusaink pedig bemutathassák tehetségüket külföldön. Az utazó hat fiatal zenészt felsőzsolcai és alsózsolcai diákjaiból válogattuk, hogy három tanárukkal együtt vonós kamarazenekart alkossanak. Őket kísérte el az Iskola vezetősége, akik a szakmai kapcsolatépítést tűzték ki fő céljuknak. Vendéglátónk az Arte Fundacja művészeti alapítvány volt.

Koncertet adtunk a varsói Kossuth Lajos Gimnáziumban és a varsói Magyar Nagykövetségen, és még egy varsói, illetve hazafelé egy krakkói városnézésre is jutott idő.

Az iskola vezetősége Miskolc több testvérvárosát is útba ejtette (Ostrava és Katowice), illetve más településeken lévő zeneiskolákkal is igyekezett építeni a kapcsolatokat.

A növendékek az utazás során azt a tanulságot is levonták, hogy az idegennyelv-ismeret aranyat ér!

Köszönjük utazásunkat a támogató Waclaw Felczak Alapítványnak, a vendéglátó Arte Fundacja iskola vezetésének, és mindenkinek, aki részt vett az utazás szervezésében és megvalósításában.

Képeink a projektről:


Pályázó: Symphonia Alapítvány

Projekt neve: Skamander

A projekt azonosító száma: WFA-102-7-1-TM-2021

Beszámolónk a projektről:

Októberi Lengyelországi látogatásunkat viszonozva látogattak meg minket lengyel testvériskolánk, az Arte Fundacja művészeti alapítvány képviselői.

Látogatásuk során részt vettek óbudai telephelyünk egyik közös zenélésén, Tornanádaskán a Nagyparti formáció próbáján, ahol vendégül láttuk őket és a részt vevő gyerekeket is egy jó ebédre, illetve együtt zenéltek a Miskolc-Meggyesalja telephelyünk növendékei és pedagógusaiból álló, a gyermekjogok világnapja alkalmából megszervezett Flashmobon is.

A külföldi vendégeinkre nagy benyomást tett iskolánk módszertana, a gyerekek és a pedagógusok hozzáállása és tudása.

A lengyel vendégek utazását és programját a Wacław Felczak Alapítvány támogatásának köszömhetően tudtuk megvalósítani.

Képeink a projektről:


Pályázó: Symphonia Alapítvány

Projekt neve: Skamander

A projekt azonosító száma: WFA-49-6-1-VV-2022

Beszámolónk a projektről:

A projektben 2022 áprilisában a Stowarzyszenie Osobom Niepełnosprawnym "ENTUZJAŚCI UŚMIECHU" lengyel partner 5 művészét és zenei szakemberét fogadtuk, ötnapos szakmai tanulmányút keretében. Látogatásuk során meglátogatták óbudai és újpesti telephelyünket, illetve szakmai eszmecserét folytattak zeneiskolánk vezetőségével és tanáraival.
A külföldi vendégeinkre nagy benyomást tett iskolánk modern, digitális technikát alkalmazó módszertana, a gyerekek és a pedagógusok hozzáállása és tudása.
A lengyel vendégek utazását és programját a Wacław Felczak Alapítvány támogatásának köszönhetően tudtuk megvalósítani.

Képeink a projektről:

12
3
15