Pályázatok

Táborunkban betekintést adunk a kulturált környezet kialakításának, megőrzésének és tovább fejlesztésének módjaiba, az élményszerzés – elemzés – értékelés hármasát hívva módszertani segítségül.

Hangszerbeszerzés vallásos könnyűzenéhez Szikszón címmel pályázati támogatást nyert alapítványunk a „Hangszert Kezdőknek Program – Könnyűzenei tevékenységet folytató fiatal előadók és zenekarok támogatása” elnevezésű pályázati kategóriában.

A projekt célja, hogy a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola 7 legtehetségesebb növendékét mentálisan és szakmailag felkészítse a zenei versenyekre.

A Szín-Fónia Kodály 2.0 Oktatási és Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság partneri viszonyban van a Symphonia Alapítvánnyal, illetve az általa fenntartott Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolával, melynek sajókazai telephelyén valósul meg a projekt.

Projektünk célja: szülősegítő szolgáltatásokat nyújtani Tornanádaskán, a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskolába és a Symphonia Tanodába járó gyerekek családjai közül olyanoknak, ahol a szülők fogyatékossággal élő gyereket nevelnek.

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által kiírt „Mindenki szívében van egy dallam!” pályázatán szervezetünk több telephelyen is indult.

Az Úton a zene program keretén belül a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészei rendszeresen meglátogatják az Alapítvány 19 telephelyén tanuló növendékeket, hogy nekik és velük közösen zenéljenek.

A Szín-Fónia koncert és zenei tábor című projektben 20 hátrányos helyzetű, általános iskolás gyermek egy zenei táborban 4 zenetanár segítségével készül fel, majd a projekt végén koncertet ad egy nemzetközileg elismert karmester közreműködésével.

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

A zenei program küldetése, hogy zenei eszközökkel segítsen a gyerekek és fiatalok szociális problémáin, önismereti és segítő beszélgetésekkel egybekötött csoportos és egyéni zenetanítás, zenekarépítés útján.

Programunkban a Symphonia Alapítvány 2021 nyarán összesen közel 700 hátrányos helyzetű gyermek részére szervez tábort, akik közül sokaknak ez a tábor az egyetlen szabadidős tevékenység a szünidő folyamán, a ritka alkalmak egyike, hogy magas színvonalú programon vehetnek részt.

Programunkban a 2015. óta működő és rendszeresen fellépő alsózsolcai roma kulturális együttes támogatására kérünk forrást.

A Komplex tehetségfejlesztés  Miskolcon és Ónodon című projekttel célunk, a Symphonia AMI miskolci (Egyetem út; Miskolc Gesztenyés út; Miskolc Meggyesalja út;) és ónodi tehetségígéreteinek fejlesztése egy élményalapú művészeti tehetséggondozó program révén.

Projektünk a modern művészeteket igyekszik megismertetni középiskolásokkal 60 órás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programban.

Projektünk a modern művészeteket igyekszik megismertetni miskolci általános iskolásokkal 60 órás, tanórán kívüli, élmény-,felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programban. A programban van egy digitális modul, valamint egy 3 napos bentlakásos szaktábor.

Projektünk a modern művészeteket igyekszik megismertetni általános iskolásokkal tanórán kívüli, élmény-, felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programban. Hangszeres, vokális, mozgáskultúra és digitális ismereteket adunk át, gyakorlati foglalkozásokkal egybekötve.

A programban 10-16 éves miskolci tehetségígéreteknek tartunk zenekari órákat. Előadó-művészeti szervezetként nagyon fontosnak tartjuk a zenekari felállással, formával való minél hamarabbi ismerkedés.

Programunkban 4 napos (3 éjszakás) bentlakásos zenekari tábort szervezünk Bükkszentkereszten 38 tehetséges gyereknek (10-15 évesek), akik a zenekari összjáték, munka rejtelmeivel ismerkedhetnek meg.

Projektünk előzménye az EFOP-3.3.5-17-2017-00066 azonosítójú projekt, melynek során 2018-ban és 2019-ben táboroztattuk a Symphonia AMI diákjainak nagyobb részét.

A Symphonia Alapítvány a Nyitott Ajtó Baptista Gyülekezettel és a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegyével konzorciumban 110 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy három és fél éves programra, melynek keretein belül a digitális oktatás pedagógiai eszközrendszere és támogató környezete kerül kialakításra – miskolci, pécsi és siklósi helyszíneken.

Célunk tornanádaskai óvodás zenei tehetségígéretek fejlesztése és támogatása volt zenei foglalkozás-sorozat révén. A zenei tehetség ígéretét mutató gyerekeket vontuk be a programba.

A Symphonia Alapítvány 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy kétéves egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő szemléletformáló program megvalósítására, a miskolci Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola Miskolc Téglagyár Utcai Feladatellátási Hely együttműködésével.

A Symphonia Alapítvány 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy 18 hónapos, bentlakásos és napközis tematikus tanulási alkalmak szervezését tartalmazó projekt megvalósítására.

On the longer term we wish to CONTRIBUTE TO THE LOWERING OF EARLY SCHOOL LEAVING % in both of our countries, this is the most relevant priority for us. (Current rates are 12,5% in HU and 14% in IT (2020)).

Our project is built around exchanges of best practices between a CZ and a HU school of music, to liven up music education, and thus to lessen early school leaving, our basic problem here.

Szervezetünk is indult a 2021-es Richter Anna Díjért, pedagógus kategóriában, és nagy örömünkre bejutottunk a döntős szervezetek közé.