Richter Anna díj

Richter Anna díj

Szervezetünk is indult a 2021-es Richter Anna Díjért, pedagógus kategóriában, és nagy örömünkre bejutottunk a döntős szervezetek közé.

A projektünkről kicsit lejjebb olvashatsz, a bemutatkozó kisfilmünket  itt nézheted meg:​

A PROJEKTÜNK BEMUTATÁSA:

Hogyan ne égjünk ki? - prevenciós módszertan pedagógusoknak

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola közösségi zenei programot valósít meg országszerte 23 helyen. A foglalkozások keretében ingyenes napi zenetanulást biztosítunk több, mint 1800, szerény körülmények között élő gyereknek és fiatalnak. A közös zenélés egyrészt teret ad az összetartásnak és az egymásra figyelésnek, rendszerességre tanít és sikerélményt ad az egyébként kudarcra ítélt gyerekeknek, emellett kapaszkodót, kitörési lehetőséget és jövőképet is biztosít számukra.

A Richter Anna Díj keretében a Rimóczi Bella zenetanár kollégánk által vezetett csapat célja módszert találni a kiégés megelőzésére, kezelésére, első sorban olyan pedagógusoknál, akik szegénysorsú gyerekek művészeti oktatásával foglalkoznak rendszeresen.

Széles körű online konzultációkat követően szupervizori részvétellel erősített workshopot szerveznénk a helyzet felmérésére. Ötleteket, információkat gyűjtenénk a részvevőktől Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, majd három napos szakmai konferencián 100 fő részvételével megalkotnánk a módszertani útmutató alapjait, melyet a projekt befejezéséig tökéletesítenénk, hogy adaptálható legyen más művészeti területekre is.

A kiégés egyre több területen jelentkező probléma napjainkban, az oktatásban, különösen a művészeti oktatásban elengedhetetlen, hogy a pedagógusok megőrizzék lelkesedésüket. Elhivatott zenetanári csapatunk ezt szeretné elérni. A projektet pilotként, jó gyakorlatként képzeljük el, amely megfelelő módosításokkal az ország minden területén alkalmazható lesz majd az oktatásban.
A projektcsapat

Richter Anna díj Projekt csapat

A projektcsapat:

Solymosi Árpád
Rimóczi Bella csapatkapitány
Taksás Mariann
Somlyai Bea

Virág Csaba