Magyar Máltai Szeretetszolgálat – 2014. szeptember 18.

On 2014-09-19

 2014.09.19.

A gyerekek zenei tanítására gyűltek a felajánlások a borárverésen

Több mint ötmillió forint gyűlt össze a Budavári Borfesztivál záró rendezvényeként megtartott jótékonysági borárverésen. Az idén 16. alkalommal megrendezett esemény bevételét hagyományosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy kiemelt programjára ajánlják fel a szervezők, ezúttal a monori romatelepen zajló Szimfónia programba bekapcsolódott hetven gyermek zenei tanulmányainak támogatására fordítják az árverésen befolyt összeget.

A borfesztivál eseményeit szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. megkeresésére számos hazai borászat jelentkezett, hogy díjnyertes boraikat, különleges termékeiket, vagy kereskedelmi forgalomban már nem kapható ritkaságait karitatív célra felajánlja. A csütörtök este az MTA Budavári Szalonjában megtartott árverésen összesen negyvenöt tétel került kalapács alá, az összesített bevétel 5 millió 115 ezer forint volt.

 

A támogatással ebben az évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Alapítvánnyal közösen indított zenei programjában résztvevő gyerekek esélyeit szeretnék növelni. A monori romatelepen egy éve indult kísérlet a nyomorban élő gyerekek felemelésére kifejlesztett venezuelai módszer magyarországi adaptációja. A Szimfónia Program nem a tehetséggondozásról, hanem az esélyteremtésről szól. A zenekarba kerüléshez nem szükséges biztos hangszeres tudás. A közös zenélés során a gyerekek megtanulnak feladatra összpontosítani, közösségi élményekkel gazdagodnak, és átélik a siker élményét. Az ötszáz lakosú monori telepen az első évben hetven gyerek kezdett zenét tanulni. A nagyobbak ma már több tucat dalt el tudnak játszani, de közben az iskolai teljesítményük is számottevően javult.

 

A most kezdődött tanévben az ország számos pontján, tizenöt újabb helyszínen indult útjára a Szimfónia program.

A borárverésen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat “Máltai Jótékonysági Pont” címmel tüntette ki a La Fiesta Party Service Kft-t, amely hosszú évek óta gondoskodik a Szeretetszolgálat kiemelt rendezvényein a vendégek ellátásáról. A negyedik alkalommal átadott máltai kitüntetést Kovács László, a La Fiesta Kft. tulajdonosa vette át.

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>